Ubilock elektronisch sluitsysteem

Ubilock Elektronisch Sluitsysteem

UbiLock elektronisch sluitsysteem

Door middel van aanschaf van ons elektronisch sluitsysteem kunt u zo veel als mogelijk administratieve en facilitaire werkzaamheden rondom de lockers en kledingkasten beperken.

Hiervoor bieden wij lockers en kledingkasten aan die voorzien zijn van het elektronisch sluitsysteem dat aangestuurd word door een geavanceerd maar gebruiksvriendelijk locker management systeem. De gebruiker biedt zijn of haar Mifare pas aan op de centrale terminal of kastdeur en opent hiermee zijn of haar (toegewezen) locker.

De locker management software kan worden gekoppeld aan 3th. party databases of import van Excel bestanden met personeel-, leerling en of kaartgegevens (.csv, xml etc.) plaats vinden. Ook bestaat de mogelijkheid om uw toegangscontrole systeem aan het Locker Management Systeem te koppelen.

Functionele mogelijkheden elektronische sloten

 • De sloten zijn uitermate veilig en op diverse manieren gezekerd tegen overbelasting, misbruik, netwerk- en stroomuitval. Noodopening is via een fysieke sleutel altijd mogelijk als het slot helemaal niet meer werkt. Het slot onthoudt laatste gebruikersinstelling wanneer netwerk tijdelijk niet beschikbaar is. Dit geldt tevens voor terminal of stroomstoring. Meldt zelfstandig defecten.
 • Vele instel mogelijkheden zoals “vaste” of “dynamische” lockers, tijdinstellingen, één of meerdere lockers per persoon.
 • De locker wordt bij opening volledig verlicht middels een heldere witte LED verlichting.
 • De sloten zijn intelligent en zijn voorzien van een eigen ´brein´ en geheugen welke volledig programmeerbaar zijn. Een van de uitbreidingspoorten betreft een USB poort. Deze kan zowel smartphone als tablet opladen, maar ook van data voorzien. Door een USB stick in de poort te plaatsen kan deze vanaf het netwerk van data worden voorzien. Tevens kunnen apparaten zoals smartphones en tablets langs deze weg van data worden voorzien of beheerd. Apple chip aanwezig voor detectie iOS apparaten. Geen melding; deze accessoire wordt niet ondersteund’ voor Apple iOS apparaten. In de toekomst ook datadoorvoer mogelijk.
 • Autonoom lockersysteem eenvoudig te beheren middels centraal touchscreen. Gebruikers kunnen de lockers eenvoudig openen middels invoer pincode op de touchscreen. Ook kan gekozen worden voor aanbieden van de toegangspas rechtstreeks op de deur.

Technische eigenschappen elektronische sloten

 • De lockers kunnen volledig in het netwerk functioneren of als alleenstaande oplossing opereren. Het beheer is volledig web gebaseerd en kan op elk apparaat met een webbrowser worden bediend.
 • Voor toekomstige uitbreiding zijn 3 uitbreidingspoorten aanwezig; USB, SPI poort (data en voeding) en gevoede netwerkpoort.
 • Standaarden: ISO 14443 A+B (Mifare+, Desfire, SmartMX, etc.), ISO 15693, Mifare, Sony Filica, HID iClass en alle lEGIC. Advant en lEGIC prime transponders.
 • Koppeling met bovenliggende security systemen of databases optioneel mogelijk!
 • Instelbare LED status verlichting op de locker (Rood  = bezet, Blauw = locker te lang bezet, Groen = beschikbaar).
 • Gebouwd op open standaarden: door het gebruik van open (Internet Protocol, ook wel IPv4 en IPv6) internet en netwerkstandaarden voor aansturing, beheer en gebruikers- bediening is het elektronisch slot eenvoudig naar eigen wens te programmeren.
 • Slot kan achteraf van nieuwe functies worden voorzien door firmware updates.
 • Netwerk en voeding door 1 kabel (Power Over Ethernet verkort POE).
 • Voeding van het UbiLock sluitsysteem is gebaseerd op aansluiting van een in een gebouw aanwezige netstroom aansluiting. De architectuur van het sluitsysteem is gebaseerd op een moderne netwerk switch. Hierdoor is er een volledige controle over de voeding van de installatie (gecontroleerde en beheerste voeding van de lockers).

  Bediening slot door middel van App op Smartphone

 • de App reageert zodra de gebruiker in de buurt komt van de locker.
 • IOS App of Android App voor openen van de locker.
 • Identificatie per gebruiker middels een Mifare kaart en een telefoon dus, zo nodig, 2 mogelijkheden.
 • Koppeling van Smartphone device aan gebruiker zal gebeuren middels een activeringscode die aangevraagd wordt vanuit de App op het device. Deze activeringscode wordt naar de gebruiker gestuurd via het email adres dat bekend is inde database met personeel of leerling gegevens.

Meer weten over dit product?

Wilt u meer weten over het Scheeres Ubilock Elektronisch Ssluitsysteem en de toepassing in onze lockers en garderobekasten? Wij zijn u graag van dienst. Neem eens contact op voor een vrijblijvend gesprek.