gat ecoside bluetooth

Gantner GAT ECO.Side LOCK BLE (Bluetooth)

Gantner GAT ECO.Side LOCK BLE

Elektronisch RFID slot voorzien van BLE (Bluetooth Low Energy). Dit Gantner GAT ECO.Side LOCK BLE-slot is de ideale oplossing voor een rendabel, veilig en intuïtief elektronisch lockersysteem, zonder bekabeling. Persoonlijke bezittingen kunnen zo veilig worden opgeborgen. Het slot is volledig in de locker ingebouwd. Zo ontstaat een strakke en vlakke uitstraling zonder uitstekende delen op de deur. Het slot is op deze manier ook bestand tegen vandalisme en voldoet tegelijkertijd aan de hoge esthetische eisen.

Eigenschappen:

 • Instelbaar voor wisselende of vaste gebruikers, of verhuur.
 • De combi Relaxx Locker Management Software en de Keys uit de Eco-Basis set dragen bij aan eenvoudig lockermanagement.
 • Bediening d.m.v. MiFare RFID-gegevensdrager zoals personeelspas, tag en polsband. Daarnaast communiceert het slot met smartphones voorzien van NFC. Door de Mola App te installeren op uw smartphone kunt u eenvoudig en snel instellingen wijzigen. 
 • Elektronisch lockerslot met energiearme technologie werkend op 1x 5V Lithiumbatterij grootte AA.
 • Het slot kan in metalen, houten en HPL kasten ingebouwd worden. Tevens bestaat er een deurnok geschikt voor glazen deuren.
 • Het slot kan worden v.v. een ontgrendelperiode, 8-10-12 uur na sluiting van het slot, dit is volgens de countdown methode.
 • 2 jaar garantie.
 • Mechanische vergrendeling en ontgrendeling met gemotoriseerde vergrendelingspal voor de hoogste betrouwbaarheid.
 • Als het slot ingesteld staat op “persoonlijk gebruik” is de deur “push to close”: zonder gegevensdrager kan deze dichtgedrukt worden.
 • De status van de locker (bezet/vrij) kan afgelezen worden aan de meerkleurige ledlamp: groen is “vrij” en rood is “bezet”.
 • Het slot is voorzien van een goed hoorbaar alarm voor meer veiligheid.
 • Kast nummering door middel van een sticker.
 • Het intern geheugen slaat de laatste 150 reserveringen op.
 • Dit GAT ECO SIDE BLE slot slot kan geïntegreerd worden in een RFID-systeem voor toegang.

Bij de eerste aanschaf van dit slot is de Eco-Basis set voor de beheerder nodig om sloten te programmeren en te kunnen managen. De Eco-Basis set is inclusief MoLa App.

Eco-Basis set:

 • Éénmalige aanschaf.
 • Inclusief MoLa-App –> te downloaden na installatie.
 • Bestaande uit:

3 Master Keys (om tussentijds slot te openen bij bv. verlies personeelspas. Deze 3 Keys worden ingelezen)   

1 Delete Master Key (verwijdert de Master Keys uit het slot in geval van verlies Master Key)

1 Service Key (voor het opnieuw afstellen van de sensor in het slot)

1 Programmeer Key (bij programmering van de sloten d.m.v. een USB-kabel i.c.m. een laptop zet deze Key het slot in de programmeerstand en kunt u instellingen wijzigen)

1 Batterij Key (na vervanging van de batterijen deze Key aanbieden om timers en batterijmelding te resetten)

1 APP Key (met deze Key activeert u de juiste site-key (unieke code per locatie) in de MoLa-App)

MoLa App:

MoLA is een configuratie-app om de GAT ECO.Side BLE lockersloten op batterijen op een praktische en mobiele manier aan te passen. De app werkt op NFC-technologie en is geschikt voor Android-toestellen. De MoLa APP biedt uiterst eenvoudige en handige configuratieopties. Beheerders van de sloten kunnen de instellingen wijzigen via hun smartphone zonder een extra notebook bij zich te moeten dragen. Door gebruik te maken van de MoLa APP bespaart u tijd en vermindert u de kosten om sloten/sluitsysteem te beheren. Bepaalde taken kunnen ook uitgevoerd worden wanneer de lockers gesloten zijn. MoLA biedt beheerders een nieuwe, handige en makkelijke manier om configuraties te wijzigen, of het gebruik uit te lezen zonder vermindering van de veiligheid.

 • Configureer de lockers volgens uw wensen op ieder gewenst moment.
 • Controleer en wijzig de instellingen wanneer het u uitkomt.
 • Controleer de gebruiksfrequentie en -duur.

De app is beschikbaar in de App Store (Android)

GAT Relaxx Locker Management Software

Door de BLE functionaliteiten in het GAT ECO SIDE BLE slot is het mogelijk alle lockeractiviteiten draadloos en in real-time te monitoren. Dit is mogelijk door gebruik te maken van de GAT Relaxx Locker Management Software: bluetooth connectiviteit met de batterijsloten. Beheer en monitor alle lockeractiviteit draadloos en in real-time in de GAT Relaxx ® locker management software. Deze oplossing is voor bedrijven die het beste willen van twee werelden. De eenvoud van een batterijslot, met de mogelijkheid om de sloten centraal te beheren. Zonder dat er een volledig, bekabelde oplossing moet worden geplaatst. 

Deze oplossing is geschikt voor middelgrote lockerprojecten in de zorgsector, fitnessomgevingen, kantoren en in het onderwijs.

Hoe werkt het?
Bij elke bediening stuurt het slot specifieke informatie naar de BLE gateway. De BLE gateway stuurt deze informatie door via WLAN of LAN naar de GAT Relaxx® locker management software. De BLE gateway wordt van stroom voorzien via USB of PoE. Dit is een one-way communicatie van het slot naar de software. Optioneel kan er gekozen worden voor de GT7 terminal. De GT7 kan dienen als infoterminal om lockerinformatie op te vragen via de software. De gebuiker biedt zijn/haar pas aan de terminal aan, die geeft dan het lockernummer weer.

Zichtbaar in GAT Relaxx:

➢ Realtime slot status (open / gesloten)

➢ Kaart informatie (UID), datum en tijd van de laaste activiteit.

➢ Alarmmelding (moet geactiveerd zijn in GAT Relaxx®)

➢ Low battery alarm

➢ Datum en tijd instelling van het slot

bluetooth connectie Bluetooth Connectiviteit: geen controllers, geen terminal, geen bekabeling nodig

centraal beheer Centraal beheer: informatie van alle lockers wordt verstuurd naar de Relaxx software

verbinding  Verbonden: BLE Gateways gebruiken Wi-Fi of LAN om de informatie door te sturen.

De prijs van deze sloten is op aanvraag.

gantner ECO Side lock en lockers

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze GANTNER GAT ECO SIDE BLE sloten? Wij zijn u graag van dienst. Neem contact op voor meer informatie.