Scheeres ventilatie

Kastventilatie en kledingdroging

Kastventilatie en kledingdroging

De typische kleedruimte

Schoenen liggen op de kast of op de bodem daarvan. Handdoeken hangen te drogen over de verwarming of over de kastdeur, die daardoor half open blijft staan. Veel personen douchen dagelijks en de ramen staan zelfs in de winter óók open. Er ontstaan makkelijk vieze en muffe geurtjes, rommel en schimmelvorming. Herkenbare voorbeelden uit de gemiddelde kleedruimte zónder juiste ventilatie…

Goed ventileren is nodig voor de gezondheid!

Om dit tegen te gaan, om een écht goede droging van kleding te krijgen, hebben garderobekasten een effectief ventilatiesysteem nodig. Dit draagt bij aan een frisse en gezonde omgeving, en dat is goed voor de gezondheid. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt bijvoorbeeld dat natte of vieze kleding op een afgesloten, geventileerde plaats bewaard moet worden. C+P biedt voor verschillende branches verschillende ventilatieconcepten aan. Maar welke opties zijn er? En hoe werkt het? Hieronder staat alles uitgelegd:

Zelfventilatie *

Bij een natuurlijk stromingsverloop zakt zware lucht van boven naar beneden. Hierop gebaseerd werd het zelfventilatieconcept ontwikkelt dat bruikbaar is voor 90% van alle droogtoepassingen. Door de constructief tot stand gebrachte luchtstroming, middels ventilatiesleuven en ventilatiegaten in achterwand, deuren en bodem, droogt vochtige kleding effectief. Gegarandeerd en zonder extra energiekosten! De kleding is al naargelang het vochtgehalte na 6-14 uur gedroogd. De kamertemperatuur moet circa 20°C zijn bij een relatieve luchtvochtigheid van circa 50% (normaal klimaat Midden-Europa). Dit is de standaarduitvoering voor al onze C+P garderobekasten.

 • Geschikt voor 90% van alle droogtoepassingen.
 • Drogen van kastinhoud zonder extra ventilatievoorzieningen.
 • Luchtstroom in de kast wordt constructief bevorderd.
 • Vochtige kleding droogt in 6-14 uur.

Mechanische ventilatie **

Overal waar een ventilatiesysteem aanwezig is laat dit mechanisch ventilatieconcept zich inzetten. Een speciale aansluiting verbindt het plaatselijk ventilatiesysteem met de kledingkast. De afvoerlucht wordt zo uit de kast afgezogen (maximaal 12 afdelingen naast elkaar). Dit concept betekent effectieve geurverwijdering door een hoge luchtcirculatie in de kast. Naast de droogtaak worden zo ook alle vieze geurtjes volledig verwijderd. Vooral in industriële bedrijven, levensmiddelenindustrieën en in dienstverleningsbedrijven wordt dit systeem veel gebruikt. In de praktijk wordt dit bij onze kastseries Evolo, Cambio of Prefino gebruikt.

 • Bruikbaar voor ruimtes met aanwezig ventilatiesysteem.
 • Speciale aansluiting verbindt het ventilatiesysteem met de kast.
 • Afvoerlucht wordt uit de kast weggezogen.
 • Ondersteunt een effectieve luchtwissel in de kast.
 • Aanbeveling voor optimale ventilatie; 8-10 vakken luchtwissel/uur.
 • Voor de algemene droogtaak en gelijktijdige afvoer van vieze geurtjes.

Mechanische ventilatie met droger ***

Mechanische ventilatie met droger is ideaal waar een grote hoeveelheid kleding in korte tijd moet worden gedroogd. Bijvoorbeeld voordat de nieuwe werkdag weer begint. Een elektrische droger wordt in de kast geplaatst, frisse/warme lucht wordt in de gesloten kast ingebracht en tegelijkertijd wordt de vochtige afvoerlucht afgezogen. Effectieve luchtvernieuwing in combinatie met optimale droging wordt in enkele uren gegenereerd. Beschikbaar voor onze kastseries Cambio en Prefino.

 • Ideaal daar waar in korte tijd grote hoeveelheden kleding gedroogd dient te worden.
 • Geïntegreerde elektrische droger in de kast.
 • Invoer van frisse en warme lucht in de gesloten kast.
 • Afvoer van gebruikte lucht (vochtigheid).
 • Effectieve luchtvernieuwing met optimale droging in slechts enkele uren.

*) SBL-concept: “Selbst-BelüftungsKonzept”

**) ZBL-concept: “Zwangs-BelüftungsKonzept”

***)ZBLT-concept: “Zwangs-BelüftungsKonzept”

Scheeres ventilatieconcepten

Scheeres vergelijk ventilatieconcepten

Scheeres ventilatie

 

 

 

 

 

 

Wenst u meer informatie over de ventilatiemogelijkheden of over onze kasten? Wij vertellen het u graag, neem contact met ons op!

Meer weten?

over de verschillende ventilatieconcepten de toepassing in onze lockers en garderobekasten? Wij zijn u graag van dienst. Neem eens contact op voor een vrijblijvend gesprek.