Verrijdbare stellingen in de vriescel van ENZA Zaden

Over Enza Zaden

Het is één van de mooiste en best presterende onbekende grootmachten in Nederland: Enza Zaden uit Enkhuizen. Een familiebedrijf dat zich sinds 1938 toelegt op het kweken en veredelen van groentegewassen.

Het is bedrijf uitgegroeid tot wereldmarktleider en dagelijks eten 460 miljoen mensen de groentegewassen van Enza. De onderneming investeert jaarlijks € 75 miljoen euro in R&D en heeft wereldwijd 1800 medewerkers in 24 landen. Niet voor niets is Enza opgenomen in de prestigieuze Top 1000 beste ondernemingen in Europa van de London Stock Exchange

De Opgave

Op het immense terrein van Enza Zaden is uitgebreid en verbouwd, en er zijn 2 nieuwe vriescellen gebouwd die ingericht moeten worden voor de opslag van de producten van het bedrijf. Daarom was men op zoek naar een partner die ervaring had met de inrichting van vriescellen met verrijdbare stellingen, en die een voordelige maatgemaakte oplossing kon aanbieden.

Scheeres paste de rekafmetingen aan aan de kunststof bakken die in gebruik zijn bij Enza, zodat er geen loze legbordruimte verloren ging. Daarnaast waren wij in staat de stellingen tot een hoogte van 4 meter te leveren, en hadden we een innovatieve oplossing voor het aanbrengen van de geleiderails in de betonvloer van de vriescel.

Op basis van deze voordelen is Scheeres BV halverwege het jaar 2017 de opdracht gegund.

Het Resultaat

In één week is een compleet houtraster op de polystyreen ondergrond aangebracht en zijn de rails exact waterpas op hoogte gesteld. Na plaatsen en fixeren van het raster met rails is een 30 cm dikke betonvloer in de vriescel gestort. Na uitharding van de vloer heeft Scheeres in 1 week tijd de verrijdbare stellingen in de twee vriescellen opgebouwd. Met een rekhoogte van 3.930 mm. met 13 vakken boven elkaar is een imposante installatie opgeleverd die ruimschoots voldoet aan de verwachtingen van Enza.

De Kengetallen

  • 3 ingerichte ruimtes waarvan 2 vriescellen
  • Rolwagens met een diepte van 2 x 600 mm. (1.200 mm. totaal)
  • Totale hoogte : 4.080 mm.
  • Rails opgenomen in de betonvloer om struikelpunten te voorkomen
  • Opslagcapaciteit: 1.856 meter legbord voor 4.623 bakken van Enza op een vloeroppervlak van 124 vierkante meter. Effectieve opslag bedraagt dus (600 x 400 mm.) 37 bakken per vierkante meter

Meer informatie?

Wenst u meer informatie? Heeft u liever een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op en bel 055 368 95 49 of gebruik het contactformulier.

CONTACT
Opdrachtgever: Enza Zaden
Website: enzazaden.nl
Oplevering: 30 November 2017
Services: Inrichting Vriescel
Opslagcapaciteit: 4623 bakken