pakketontvangst lockers

Amazon gaat lockers aanbieden voor pakketontvangst in appartementen

De grootste webwinkel ter wereld, Amazon, is allang niet meer alleen bekend als webwinkel. De onderneming is in 20 jaar van online boekwinkel uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf met een omzet van $ 136 miljard. 10% van die omzet wordt bereikt met de snelgroeiende bedrijfstak AWS (Amazon Web Services).

Amazon komt regelmatig in het nieuws. De ene keer vanwege het plan om pakketbezorging middels drones te laten plaatsvinden. De andere keer omdat de ecommerce-gigant een supermarkt heeft overgenomen.

Een van de doelstellingen is greep krijgen op het complete logistieke proces dat achter de levering van bestellingen zit. Dat daarbij niet alleen aan drones voor bezorging gedacht hoeft te worden blijkt uit de laatste plannen van Amazon: Hub by Amazon

Amerikaanse appartementengebouwen krijgen de mogelijkheid een opstelling met lockers geplaatst te krijgen door Amazon. De lockers zijn bereikbaar voor pakketbezorgers, en niet alleen voor pakketjes van Amazon. Als een bezorgen bij het complex aankomt, worden de pakketjes in de lockers geplaatst, waarna de ontvanger automatisch bericht krijgt dat er een pakket is aangekomen.

Dit bericht is vergezeld van een unieke code, waarmee de ontvanger zijn locker kan openen. Het systeem kan tevens gebruikt worden voor het retoursturen van pakketten aan de afzender.

Het systeem dat Amazon voor ogen heeft komt overeen met bijvoorbeeld onze CureSafe medicijnuitgifte lockers die we toepassen bij apotheken.

Amazon Hub video

Meer informatie over Amazon HUB vind je hier