C+P Locker Resisto

Uitzending van het Klokhuis bij onze klant Het Nationaal Archief

Gisteren was het prinsjesdag, en in het kader van deze voor Nederland belangrijke dag verzorgde het bekende kinderprogramma ´het Klokhuis´ een uitzending vanuit het Nationaal Archief in Den Haag. Onderwerp van de uitzending was ´De Grondwet´ en waarom de Grondwet belangrijk is voor alle Nederlanders.

Verrijdbare legbordstellingen

Tijdens de uitzending komen de verrijdbare legbordstellingen van UniCompact uitgebreid in beeld. Logisch, want alle depots bij het Nationaal Archief zijn door ons ingericht in het kader van een gewonnen Europese Aanbesteding enkele jaren geleden.

Bekijk hier de uitzending

De voordelen van de verrijdbare legbordstellingen zijn duidelijk zichtbaar.

Als je goed kijkt zie je duidelijk een aantal voordelen van de UniCompact verrijdbare legbordstellingen terugkomen:

  • Skateboarden in de gangpaden is geen probleem omdat de geleiderails zo zijn uitgevoerd dat er vrijwel geen overgangen merkbaar zijn. Als skateboarden kan, dan zijn archiefwagentjes in de archiefbewaarplaats geen enkel probleem.
  • De medewerkers kunnen zich veilig in de ruimte bewegen aangezien alle rolwagens vastgezet kunnen worden met een handige fixatieknop in het handwiel. Hierdoor staan de verrijdbare legbordstellingen ‘op slot’ en kan het gangpad niet gesloten worden door een andere medewerker.
  • Archiefdozen kunnen makkelijk geraadpleegd worden. De geoptimaliseerde rekbreedtes van onze legbordstellingen garanderen dat geen capaciteit verloren gaat aan loze ruimte, maar wel alle archiefstukken efficient opgeborgen kunnen worden en makkelijk raadpleegbaar blijven.

Opdracht Nationaal archief voor UniCompact verrijdbare legbordstellingen

In 2007 kreeg Scheeres/UniCompact de opdracht middels een aanbesteding voor de levering van verrijdbare legbordstellingen bij het Nationaal Archief in Den Haag. Meer dan 60 kilometer verdeeld over 4 depots.

Niet alleen de legbordstellingen maakten onderdeel uit van de opdracht, ook het frezen van kanalen in de bestaande betonvloer, het aanhelen ervan en het afwerken van de vloer met linoleum behoorde tot onze werkzaamheden.

Als je nu de video terugkijkt en ziet hoe geweldig makkelijk het is om te skateboarden dan kun je stellen dat ook die extra werkzaamheden prima gelukt zijn.