UniCompact in het Forum gebouw

Over de Wageningen Universiteit & Researchcentrum

Wageningen University & Research is het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research. To explore the potential of nature to improve the quality of life. Dat is de missie van Wageningen University & Research. De ruim 6.500 medewerkers en 12.000 studenten uit meer dan honderd landen werken in het domein van gezonde voeding en leefomgeving overal ter wereld, voor zowel overheden als het bedrijfsleven.

Forum is de unieke blikvanger van Wageningen Campus. Onderwijsfaciliteiten, horeca en de Bibliotheek van Wageningen University & Research zijn in dit gebouw bijeen gebracht. In het hart van dit kasteelachtige gebouw liggen een restaurant, een grand café en diverse shops rondom het binnenplein ‘de Agora’. Het is een ideale plek om te werken, te studeren, te internetten en elkaar te ontmoeten. Het gebouw is ontworpen door Quist Wintermans Architecten. Ze vergelijken het Forum met een kasteel. Het kasteel is aan de buitenzijde vierkant en monoliet. Aan de binnenzijde is het complex, met binnenplaatsen en een grote diversiteit aan functies en activiteiten.

De Opgave

De WUR wenste de bibliotheek in te richten met mooie bibliotheekstellingen die in hoge mate flexibel waren in gebruik en toepassing, met een uitstraling die aansloot bij het unieke karakter van dit iconische gebouw.

UniCompact maakte in nauwe samenspraak met de gebruikers, de architect en de Universiteit een voorstel. Met details die voor meer gebruiksgemak en rust in het grote open gebouw zorgden. De stellingen staan verdeeld over meerdere verdiepingen die vanuit de open ronde vorm in het midden van het gebouw overal gezien worden. Het rustige lijnenpatroon geeft een mooi beeld in deze prachtige grote ruimtes.

Het Resultaat

Honderden meters stelling, ruim opgezet om studenten ook de ruimte te geven. Luxe afwerking en een project waar we enorm trots op zijn.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie? Heeft u liever een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op en bel 055 368 95 49 of gebruik het contactformulier.

CONTACT

Plaats een reactie op dit artikel