Museum Noordwijk

Verrijdbare schilderijrekken

Over Museum Noordwijk

Museum Noordwijk is gevestigd in een fraai behouden gebleven, 400 jaar oude, binnenduinse hoeve. Klein van buiten, groots van binnen!

Het museum beschikt over de grootste museale collectie plateel van Porseleinfabriek de Kroon (1906-1910) met topwerken van Henri Breetvelt (1864-1923). Daarnaast heeft Museum Noordwijk kunstwerken van o.a. Oswald Wenckebach en Charlotte van Pallandt in haar collectie. Allen kunstenaars die in Noordwijk gewoond en gewerkt hebben.

Voorts vind u in het museum een aantal stijlkamers ingericht naar de sfeer van Noordwijk uit het begin van de 20e eeuw. Jaarlijks worden er wisseltentoonstellingen georganiseerd.

De Opgave

Voor het inrichten van hun depotruimte zocht Museum Noordwijk verrijdbare schilderijrekken. Een luik en de meterkast moesten bereikbaar blijven, verder maximale vulling van de depotruimte.

Het Resultaat

Wij hebben onze unieke verrijdbare schilderijrekken toegepast waarbij de dwarsprofielen van de onderstellen voor elkaar langs schuiven. Onze onderstellen zijn verspringend gemonteerd zodat deze “in elkaar schuiven”. Hierdoor is op een hele beperkte ruimte een zeer grote opslag gecreëerd.

De Kentgetallen

Plaats een reactie op dit artikel