CureSafe Medicijnuitgifte Lockers - Apotheek Kluisjes

CureSafe Medicijnuitgifte Lockers – Apotheek Kluisjes

Apotheek Zwolle

Over de Apotheek

Gezondheidshuis Stadshagen is de aanbieder van geïntegreerde en wijkgerichte eerstelijnszorg in de Zwolse wijk Stadshagen, gevestigd in gebouw Werkeren. Men biedt goede en toegankelijke zorg voor alle bewoners in de wijk. U vindt hier alle zorgaanbieders onder één dak: huisartsen, assistentes, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en de apotheek. Met elkaar verlenen ze al 20 jaar zorg op hoog niveau. De aanbieders vinden het belangrijk om die zorg voor de cliënten te blijven ontwikkelen, en de samenwerking te blijven professionaliseren. Daarom volgt men regelmatig nascholingsprogramma’s om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Zo is de cliënt steeds verzekerd van de beste zorg afgestemd op zijn of haar behoefte.

Alle medewerkers zijn officieel geregistreerd.

De Opgave

De Apotheek in het gezondheidshuis wilde de service aan haar cliënten in meerdere opzichten verbeteren. De apotheek had al een bestaand medicijnuitgiftesysteem middels lockers, maar wenste:

  • Het aantal menselijke fouten bij het inleggen van medicatie in de locker te vermijden.
  • Een afhaalservice voor medicatie ed. aan te bieden die ook buiten openingstijden bereikbaar was.
  • Meer tijd te hebben voor contact aan de balie en de wachttijden te verminderen.

Het Resultaat

In nauwe samenwerking met de apotheek is het CureSafe lockersysteem ontwikkeld. Dit systeem bestaat uit een gevarieerd lockerassortiment, met intelligente sloten en uitgekiende software. Het systeem is in de entree van het gezondheidshuis geplaatst.

Op het moment dat een apothekersassistent(e) medicijnen klaar heeft staan om opgehaald te worden, wordt de barcode van het recept gescand. Vervolgens wordt, afhankelijk van het formaat van de medicatie, het passende vakje gekozen. Zodra het vak gesloten wordt, zorgt de koppeling tussen het LockerManagementSysteem en het Apotheek Informatie Systeem voor het verzenden van een ophaalbericht via email en/of SMS. In het ophaalbericht staat de code vermeld voor de bediening van de locker en de toegangsdeur. Deze code schakelt tevens het alarm tijdelijk uit. Hiermee is 24/7 bereikbaarheid gerealiseerd.

De Kengetallen

Met het systeem is het volgende bereikt

  • Geen menselijke fouten meer bij medicijnuitgifte in de lockers.
  • Meer rust in de apotheek.
  • Kortere wachttijden en meer tijd voor de cliënt aan de balie.
  • Totaal 1 lockerwand met 3 verschillende vakmaten en koppeling met het AIS.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie? Heeft u liever een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op en bel 055-3689549 of gebruik het contactformulier.

CONTACT
Gezondheidshuis Stadshagen
Opdrachtgever: Apotheek Gezondheidshuis Stadshagen
Oplevering: Augustus 2017
Services: Lockers, electronische sloten, lockermanagementsysteem, interface met apotheeksoftware