Apotheek Hattem medicijnuitgiftesyseem

Kleur in huisstijl apotheek

Apotheek Hattem medicijnuitgiftesysteem

Foutkans tot 0 gereduceerd

Apotheek Hattem medicijnuitgiftesyseem

Groot helder scherm voor code invoer

CureSafe lockers voor Apotheek Hattem

Over de apotheek

Apotheek Hattem is gevestigd in het centrum van Hattem.  Men biedt goede en toegankelijke diensten voor alle bewoners in de gehele gemeente.

De apotheek vindt het belangrijk om de zorg voor cliënten te blijven ontwikkelen  en professionaliseren. Daarom volgt men regelmatig nascholingsprogramma’s om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Alle medewerkers zijn officieel geregistreerd

De Opgave

De Apotheek in Hattem wilde de service aan haar cliënten in meerdere opzichten verbeteren. De apotheek had al een bestaand medicijnuitgiftesysteem middels lockers, maar wenste:

  • Het aantal menselijke fouten bij het inleggen van medicatie in de locker te vermijden;
  • Een afhaalservice voor de medicatie aan te bieden die ook buiten openingstijden bereikbaar was.
  • Meer tijd te hebben voor contact aan de balie en wachttijden te verminderen.
  • De wachttijden tijdens de zaterdagochtend opstelling verkorten. Door het grote aantal bezoekers in de twee uur openingstijd werd de wachttijd als te lang ervaren

Het Resultaat

In nauwe samenwerking met Apotheek Hattem is een CureSafe uitgiftewand geplaatst. Deze uitgiftewand bestaat uit 111 vakken met 2 verschillende vakmaten en is voorzien van intelligente sloten en uitgekiende software.

De uitstraling van de uitgiftewand is aangepast aan het interieur van de apotheek. Er is gekozen voor kleur en houtnerfstructuur gelijk aan de kasten in de apotheek.

Het systeem is in een aparte ruimte geplaatst die direct vanuit de entree toegankelijk is. Op het moment dat de medicijnen klaar staan om op te halen, wordt de barcode van het recept gescand. Vervolgens wordt, afhankelijk van het formaat van de medicatie, het passende vakje gekozen en gesloten. Hierna zorgt de koppeling tussen het LockerManagementSysteem en het Apotheek Informatie Systeem voor het verzenden van een ophaalbericht via email en/of SMS. In het ophaalbericht staat de code vermeld voor bediening van locker en toegangsdeur. Deze code schakelt tevens het alarm tijdelijk uit. Men ontvangt elke keer als er medicijnen gehaald worden een nieuwe code.

Hiermee is 24/7 bereikbaarheid gerealiseerd.

De Kengetallen

Met het systeem is het volgende bereikt

  • Geen menselijke fouten meer bij medicijnuitgifte in de lockers.
  • Meer rust in de apotheek
  • Kortere wachttijden en meer tijd voor de cliënt
  • Totaal 1 lockerwand met 2 verschillende vakmaten en koppeling met het AIS

Meer informatie?

Wenst u meer informatie? Heeft u liever een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op en bel 055-3689549 of gebruik het contactformulier.

CONTACT
Apotheek Hattem medicijnuitgiftesysteem
Opdrachtgever: Apotheek Hattem
Oplevering: oktober 2017
Services: 111 Curesafe Vakken